Välkommen till Histocenter AB

Histocenter grundades 1988 och är idag ett ledande företag inom histoteknik. Verksamheten består av deltagande i forskningsprojekt, klinisk prövning och klinisk forskning, samt preparering av kliniska prover.

Vi samarbetar med läkemedelsindustrin, universitetens medicinska institutioner, statliga institutioner och sjukhus över hela Sverige och även internationellt.

När du väljer att arbeta med oss får du även tillgång till vår specialistkompetens inom området. Här arbetar b la biomedicinska analytiker, biomedicinare, laboratoriebiträde och administratörer som tillsammans skapar en bred kunskap och goda förutsättningar att leverera en högkvalitativ produkt.

Histocenter bedriver sin verksamhet i Göteborg och ägs sedan 2017 av Histolab Products AB, som i sin tur ingår i den finska Algol-koncernen. På allabolag kan ni läsa mer information kring bolagets styrelse och ekonomi etc. Histolab är en av de ledande leverantörerna av helhetslösningar till kliniska- och forskningslaboratorier inom celldiagnostiken i Norden. Man erbjuder ett brett sortiment av instrument, förbrukningsartiklar, kemikalier, antikroppar, reagenser och förvaring. Produkterna används dagligen av verksamheter som ser tillförlitliga provresultat som en självklarhet i sitt arbete. Läs mer om Histolabs verksamhet här.

 

Förvärvet av Histocenter ger båda verksamheterna en möjlighet att utvecklas och stärka sina positioner på marknaden.